Nederland speelt kwalificaties in Amsterdam én Rotterdam

Nederland EK 2020

Nederland is één van de twaalf gastlanden van het EK 2020. Maar voor het zover is, moeten er eerst nog kwalificatiewedstrijden worden gespeeld. Veel voetbalfans gingen er al vanuit dat ze voor de thuiswedstrijden van Oranje moesten afreizen naar de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA. Toch heeft de KNVB inmiddels laten weten dat daar nog een stadion bij komt. Behalve de Johan Cruijff ArenA is namelijk ook de Rotterdamse Kuip toneel voor de kwalificatiewedstrijden van Oranje. Het Nederlands elftal heeft de afgelopen maanden goede zaken gedaan in beide stadions. Hopelijk brengen de ArenA en De Kuip genoeg geluk om eindelijk weer eens plaatsing voor een groot toernooi af te dwingen. 

Mooie successen in de ArenA en De Kuip

Koeman is duidelijk over de reden dat de KNVB twee stadions heeft uitgekozen voor de kwalificatiereeks: “We hebben besloten onze kwalificatiewedstrijden in de twee grote stadions van ons land te spelen. Op die manier kunnen zoveel mogelijk fans onze wedstrijden bezoeken.” Het is natuurlijk belangrijk dat zoveel mogelijk fans de thuiswedstrijden van Oranje kunnen bezoeken. Toch speelt ook nog iets anders een rol. Want tijdens de Nations League duels vierde Oranje een mooie successen in zowel de Johan Cruijff ArenA als in De Kuip. In Amsterdam won Oranje met maar liefst 3-0 van de Duitsers. Dat zal het elftal van Joachim Löw zich ongetwijfeld ook herinneren wanneer ze het veld oplopen voor de kwalificatiewedstrijd. In De Kuip was er een verrassende overwinning op Frankrijk. Hoewel de Fransen voorlopig geen tegenstander zijn, is de 2-0 overwinning tijdens de Nations League toch belangrijk geweest voor het zelfvertrouwen. Het is dus een goede zet dat de KNVB De Kuip weer heeft opgenomen in het programma. 

Hoe ziet het speelschema voor Oranje eruit?

Bij de loting in Dublin is duidelijk geworden dat Oranje zich groepshoofd mag noemen van poule C. De kwalificatiereeks begint met twee thuiswedstrijden. Op donderdag 21 maart is Wit-Rusland de tegenstander. Deze wedstrijd wordt gespeeld in De Kuip. Voor het duel met de Duitse Mannschaft (op zondag 24 maart) verplaatst het elftal van Ronald Koeman zich naar de Johan Cruijff ArenA. Dit is meteen een van de belangrijkste wedstrijden uit de hele kwalificatiereeks. Want hoe mooi zou het zijn als Oranje in eigen huis drie punten overhoudt aan het duel met Duitsland? 

Na die eerste wedstrijden in maart, gaan de EK 2020 kwalificaties voor het Nederlands elftal weer verder in september. Op 6 september is er een uitwedstrijd tegen Duitsland, en drie dagen laten voetbalt Oranje in Estland. In oktober en november staan er nog twee thuis- en twee uitduels op het programma. Het begint op 10 oktober in De Kuip. Hier neemt Nederland het op tegen Noord-Ierland. Van Rotterdam gaat Oranje weer de grens over. Op 13 oktober is er de uitwedstrijd in Wit-Rusland, en op 16 november speelt het Nederlands elftal in Noord-Ierland. De kwalificatiereeks eindigt met een wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA. Op 19 november is Estland de laatste tegenstander en hopelijk kan heel Nederland zich vanaf dat moment gaan verheugen op het Europees Kampioenschap van 2020.

EK 2020 voetbal

Copyright © 2018 EK2020.nl. Alle rechten voorbehouden.