Wie gaan we zien tijdens de volgende oefeninterlands?

Wie gaan we zien tijdens de volgende oefeninterlands?

Het is alweer half mei en dat betekent dat Oranje zich langzaamaan gaat opmaken voor de volgende oefeninterlands. Op 31 mei speelt het Nederlands elftal in de City Arena in Trnava tegen Slowakije. Vier dagen later is Italië aan de beurt. En ook op die dag speelt Oranje een uitwedstrijd. Bij de vorige twee oefeninterlands kwam Koeman al met een aantal nieuwkomers op de proppen. Zo mochten Justin Kluivert, Guus Til en Wout Weghorst tijdens die wedstrijden hun interlanddebuut maken. In Slowakije en Italië zijn er misschien wel weer een aantal andere verrassende spelers op het veld te bewonderen. In de selectie van Koeman is namelijk een plekje gereserveerd voor onder andere Eljero Elia, Ruud Vormer en Terence Kongolo.

De definitieve selectie is bekend

Bondscoach Ronald Koeman maakte begin mei de 30 spelers bekend die de voorselectie haalden voor de wedstrijden tegen Slowakije en Italië. De drie die tijdens de vorige twee oefenduels hun interlanddebuut maakten, zaten er ook dit keer weer bij. Maar nu de definitieve selectie bekend is, blijkt dat Koeman voor deze interlands deels toch andere keuzes maakt.

Justin Kluivert en Guus Til zijn dit keer afgevallen en sluiten zich aan bij Jong Oranje. Wout Weghorst mag wel weer mee, net als Terence Kongolo, Eljero Elia en Ruud Vormer. De vorige keer viel Vormer op het allerlaatste moment nog af. Wellicht mag hij alsnog debuteren tegen het Slowaakse of Italiaanse elftal. Kongolo en Elia hebben al wel interlands gespeeld, maar van beide dateert de laatste wedstrijd alweer van een aantal jaar geleden. Het is zeker interessant om te kijken hoe zij het gaan doen. De definitieve selectie van Koeman bestaat uit 25 spelers. Behalve Vormer, Weghorst, Elia en Kongolo zijn dit: Patrick van Aanholt, Nathan Aké, Ryan Babel, Donny van de Beek, Steven Berghuis, Daley Blind, Jasper Cillessen, Memphis Depay, Virgil van Dijk, Hans Hateboer, Daryl Janmaat, Matthijs de Ligt, Sergio Padt, Quincy Promes, Davy Pröpper, Marten de Roon, Kevin Strootman, Tonny Vilhena, Stefan de Vrij, Georginio Wijnaldum en Jeroen Zoet. 

De jeugd is de toekomst

Over twee jaar moet Oranje schitteren op het EK. Maar twee jaar is nog lang. Het zou in dit stadium dus zonde zijn om de spelers van Jong Oranje links te laten liggen. Dat doet Koeman dan ook niet. Tijdens de trainingsstages op 16 en 17 mei mochten enkele spelers van Jong Oranje zich bij de rest aansluiten. Het ging om Kevin Diks en Justin Bijlow van Feyenoord, Juninho Bacuna van FC Groningen, Denzel Dumfries van SC Heerenveen en Thomas Ouwejan en Teun Koopmeiners van AZ. Het kan zomaar gebeuren dat we deze voetballers uiteindelijk toch op het EK gaan zien. Koeman richt zijn pijlen op het creëren van een nieuw Oranje. De laatste oefeninterland tegen Portugal gaf in ieder geval het vertrouwen dat de bondscoach en zijn staf de juiste weg waren ingeslagen. Hopelijk laat Oranje tegen Slowakije en Italië ook weer zien dat het elftal echt op het EK 2020 thuishoort.

EK 2020 voetbal

Copyright © 2018 EK2020.nl. Alle rechten voorbehouden.